Fitcheck

Het succes van het vitaliteitsprogramma maken wij inzichtelijk door een fitcheck uit te voeren onder de medewerkers van uw organisatie. De fitcheck van IVVO geeft inzicht aan de medewerkers. Het is een indicatie van zowel de fysieke als mentale gesteldheid. Onze fitcheck wordt uitgevoerd op locatie.

Elementen van de fitcheck

Deze fitcheck gebeurt altijd op vrijwillige basis. In de fitcheck laten wij de volgende elementen terugkomen:

  1. Conditiecheck
  2. Fysieke metingen (BMI, cholesterol, vetpercentage en bloeddruk)
  3. Duurzame inzetbaarheidsscan (DIX)

1. Conditietest

Indoor conditietest in de vorm van een fietstest met als doel de algemene conditie, de maximale hartslag en VO2max waarde van de werknemer te meten.

2. Fysieke metingen

Het doen van enkele fysieke metingen zorgen voor een inzicht in BMI, cholesterol, vetpercentage en bloeddruk.

De medewerkers krijgen een persoonlijk rapport van deze fysieke meting en de conditietest. Voor de organisatie, bestaat er bij voldoende deelnemers de mogelijkheid om een organisatie-rapport te ontvangen.

3. Duurzame inzetbaarheidsscan (DIX)

De duurzame inzetbaarheidsscan biedt uw organisatie en medewerkers de mogelijkheid om gericht onderzoek te doen naar de duurzame inzetbaarheid op diverse gebieden. De DIX vragenlijst meet de status van medewerkers op verschillende gebieden.

  • Gezondheid & Energie
  • Kennis & Vaardigheden
  • Motivatie & Betrokkenheid
  • Werk & Privé Balans

Individuele aandacht

Elke medewerker krijgt een individuele rapportage. Dit geeft inzicht op welke thema’s aandacht is vereist. Ook kan men (al dan niet na een gesprek met de leidinggevende) doelen stellen om aan te werken. Het bespreken van het individuele rapport kan, geheel vrijblijvend, ingevoegd worden in het functionerings- en beoordelingsbeleid. Op deze manier wordt er nog meer gewerkt aan de inzetbaarheid van de medewerkers nu en in de toekomst.

Het jaarlijks uitzetten van deze vragenlijst geeft ook inzicht of de interventies en activiteiten die door de organisatie worden geïnitieerd ook het gewenste effect hebben. Deze scan wordt uitgevoerd door een online tool, ontwikkeld door TNO. De scan geeft iedere medewerker inzicht in zijn persoonlijke inzetbaarheid. Deze rapportage geeft de medewerker richtlijnen om te kijken aan welke elementen hij of zij wellicht kan werken.

Benieuwd naar de inhoud van ons programma?

Bekijk ons vitaliteitsprogramma