Workshop vitaliteit

.
Mentale kracht als onderdeel van vitaliteitDeelnemers: Maximaal 15 personen per workshop 
Locatie:
 Binnen
Duur: 3 uur, inclusief half uur pauze

Vraag de workshop aan

Vitaliteit is een term die veel gebruikt wordt. Wat is het nu? Waar gaat het over? Hoe kun jij ermee aan de slag gaan? In deze workshop laten we je kennismaken met alle aspecten van vitaliteit. We maken je bewust en laten je zien waar jij zelf invloed op kunt uitoefenen.
De definitie van vitaliteit is volgens Van Dale ‘energie om te leven’. Het gaat er dus om dat je kracht vindt – en ook houdt – om optimaal te leven. Zowel ‘energie’ als ‘leven’ moeten hier allebei in  de breedste zin van de woorden worden opgevat. Energie is niet alleen een brandstof waarop de motor blijft draaien.

Waarom is vitaliteit zo belangrijk

Vitaliteit is van grote betekenis voor ons. Zowel fysiek als mentaal moeten we genoeg energie hebben. Krachtig genoeg dienen we te zijn, om gelukkig en gezond door het leven te manoeuvreren. Wie niet vitaal genoeg is, voelt zich futloos, neerslachtig, lamlendig of moe. Vitale mensen zijn juist energiek, hebben zin om dingen te ondernemen, hebben een opgeruimd humeur en zijn gelukkig. Om te kunnen leven, hebben we energie nodig. Maar hoe krijg je energie? En hoe houd je het energieniveau vervolgens hoog? We zullen daarvoor kijken naar de verschillende aspecten van vitaliteit.

Bij ons gaat het ook om wat jij verstaat onder vitaliteit. Om toch wat richting te geven aan vitaliteit definiëren wij bij IVVO drie pijlers:

Hoe zet je de workshop vitaliteit in?

In deze workshop leer je de impact van de drie deelgebieden op jouw energie. We maken je bewust en laten je inzien op welk(e) deelgebied(en) jij aan het werk kunt gaan. Dat doen we onder andere door een laagdrempelige scan en praktische tools. Ons doel is dat je na afloop van deze workshop gericht aan de slag kan gaan met meer focus op een vitaal leven.

Meer weten over deze workshop?

Meer weten over hoe we je kunnen helpen met vitaliteit in jouw organisatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op. We komen graag eens van gedachte wisselen.

Bekijk onze andere workshops