Workshop Slaap & Vitaliteit

Mentale kracht als onderdeel van vitaliteitDeelnemers: Maximaal 10 personen per workshop
Locatie:
Binnen
Duur: 3 uur, inclusief half uur pauze

Aanvragen workshop slaap en vitaliteit

Een goede nachtrust hebben we allemaal nodig om goed te kunnen functioneren, zowel privé als op het werk. Stress is één van de oorzaken waardoor slecht geslapen wordt in Nederland. Terwijl we een goede nachtrust nou net zo hard nodig hebben om te herstellen van een stressvolle (werk)dag.

Omgekeerd kunnen slechte nachten er ook voor zorgen dat men stress krijgt, omdat het moeilijker is om onvoldoende uitgerust de taken te volbregen. Gelukkig is er wel iets aan te doen als de nachtrust zorgen baart. Want de Cognitieve Gedragstherapie voor Insomnia (CGT-I) is wetenschappelijk bewezen de meest effectieve methodiek bij de behandeling van slapeloosheid.

Onze Workshop Slaap & Vitaliteit is hierop gebaseerd en wij werken hiervoor samen met Saraja Slaapcursus. Het wordt tijd om  slaap op de agenda te zetten.Er wordt ingegaan op het ontstaan van slapeloosheid en het belang van ontspanning. De tips en oefeningen uit de workshop kunnen vervolgens direct toegepast worden om de persoonlijke slaap en vitaliteit te verbeteren. Deze workshop zorgt ervoor dat men beter uitgerust en energieker te werk kan gaan!

Slaap & vitaliteitstest

Voorafgaand aan deze workshop worden de deelnemers worden dan door ons per mail uitgenodigd om online slaap & vitaliteitstest te doen. Zodra de testgegevens bij ons binnen zijn, krijgen ze een korte schriftelijke terugkoppeling op de test ter voorbereiding op de workshop, met aanwijzingen over de oorzaken van eventueel aanwezige stress- en/of slaapproblematiek én ze ontvangen eerste persoonlijke adviezen. Daarnaast wordt met de testgegevens de workshop afgestemd op de problematiek die de deelnemers ervaren.

Slaap & Ploegendiensten

In de themaworkshop ‘Slaap & Ploegendiensten’ wordt bovendien aandacht besteed aan de effecten van het werken in wisseldiensten. Om toch zoveel mogelijk verstoring van de slaap door een wisselend werkschema te voorkomen, worden in deze specifieke workshop gerichte adviezen meegegeven.

Bekijk onze andere workshops