Zo voorkom jij de after summer dip

17-09-18 / Laurina de Vries

Op het moment dat ik deze update schrijf, is het mooi weer buiten. De zon schijnt en het voelt als een echte nazomerdag. Hoewel ik hier enorm van geniet, merk ik ook dat ik een vervelend gevoel krijg als ik denk aan de winter die komt, de donkere dagen, het koude weer en gebrek aan zonlicht. Maar vooral het gevoel dat ‘de continue vakantie’ voorbij is, en de dingen als een spontane zomeravond in het park.
In deze update wil ik je graag inspireren met een aantal tips om de after summerdip te voorkomen. Want hoe zorg je dat je de positieve summer vibes kunt vasthouden?

Hou zomer rituelen in stand

In de zomer heb ik vaak een meer relaxt gevoel. Spontaan een drankje op het terras, buiten genieten van een gezond ontbijtje in de zon, een boek lezen. Maar waarom houden we niet op een bepaalde manier vast aan deze rituelen in de winter? Je kunt ook lekker een boek lezen op de bank met een kaarsje. Probeer eens om je rituelen geschikt te maken voor de herfst, of bedenk nieuwe passende.

Plan meer actieve relax momenten in

De zomer staat vaak meer in het teken van relaxen, tranquilo. Lekker hangen in de zon, een strand wandeling maken, een potje beachvolleybal, en ga zo maar door. In de winter zijn we sneller geneigd om na een werkdag neer te ploffen op de bank. Hoewel het op het moment zelf misschien erg verleidelijk is, voel je je daarna niet energieker. Dus trek en warme jas aan en kom maar op met die wandeling!

Zorg dat je dingen hebt om naar uit te kijken

De zomer staat vaak volgepland met een leuke dingen, met misschien de vakantie als hoogtepunt. Zorg dat je ook in de herfst (kleine) dingen hebt om naar uit te kijken. En dit hoeven echt niet perse grote dingen te zijn, een dagje sauna kan wonderen doen.

Doe wat vaker de dingen die je gelukkig maken

Een algemene uitdaging, probeer eens wat vaker los te laten wat je ‘moet doen’. Want je huis hoeft niet altijd perfect opgeruimd te zijn, en je boodschappen niet altijd op tijd binnen. Als je een keer geen zin hebt, laat het los en ga eens voor dat boek. Doe je in de zomer ook toch?

Hou een dankbaarheidsdagboekje bij

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dankbaarheid een positief effect heeft op ons geluk. Door bewust stil te staan bij je dingen die je blij maken, voel je je beter. Je kunt dit bereiken door elke dag eens op te schrijven waar je dankbaar voor bent of waar je trots op bent.

Ga voor nieuwe dingen.

De winter kan ook een mooie tijd zijn om nieuwe dingen te ontdekken. Een nieuwe hobby of juist een cursus om jezelf verder te ontwikkelen. Wat wil jij graag doen?

 

 

 

Deel:

Terug naar nieuws