14 mei '20

Vijf tips voor meer vitaliteit

Allereerst goed dat je de tijd neemt om deze blog te lezen! In deze blog geven we vijf tips voor meer vitaliteit. De kern van alle tips: houd het makkelijk, dat zorgt ervoor dat je het beter kunt volhouden.
Collega's doen yoga in park

Tip 1: Ga voor een gezonde leefstijl

• Voeding: Maak gezonde voeding de basis. Kies dagelijks voor verse groenten, twee stuks fruit en eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Je kunt hierbij de 80/20 regel hanteren. 80% van de dingen die je eet zijn gezond en 20% is minder gezond. 100% is niet nodig en vaak ook niet haalbaar.

• Beweging: Probeer tijdens de dag voldoende te bewegen, 6.000 stappen zijn goed en 10.000 stappen geven je daadwerkelijk gezondheidsvoordelen. Niet voor iedereen is 10.000 stappen haalbaar. Begin eens met een dagelijkse lunchwandeling en het nemen van de trap.

• Slaap: Maak van slaap je grootste prioriteit! Dit maakt het verschil op zo’n beetje elk gebied in je leven. Gemiddeld heb je 7-9 uur nodig.

Mocht het je niet goed lukken om dit toe te passen, dan kan het zijn dat je ‘vitaliteit al in gevaar is’. Ga hierover in gesprek.

Tip 2: Self-check; hoe goed kun je ontspannen?

Zorg allereerst voor voldoende ontspanning. Vind je dit lastig? Plan het dan in, net zoals je doet met sport of vrienden. Merk je dat je het lastig vindt om te ontspannen als je dit hebt ingepland? Zie dit als een alarmbel en neem maatregelen.

Tip 3: Ga voor ontspannen vormen van yoga!

Een aanvulling op de tip hierboven. Yoga kan je helpen om te ontspannen! Je voelt vaak ook beter hoe het echt met je gaat. Tover je yogales om tot een lekker me-time moment, neem je boek mee en bestel een kop thee. Yoga helpt je ook te herstellen als je al te ver over je grenzen bent gegaan.

Tip 4: Probeer zo weinig mogelijk ‘moetjes’ te hebben

Hoe wil jij later terugkijken op je leven? Dat je huis altijd perfect opgeruimd was? Of dat je hebt genoten wanneer je daar zin in had? Natuurlijk is dit wat gechargeerd, maar het is wel iets om over na te denken. Schrijf eens op wat je allemaal moet van jezelf en bepaal vervolgens of dit echt nodig is. En ja, dit geldt ook voor werk.

Tip 5: Rustmomenten blokken

Neem de regie over je outlook agenda! Wellicht worden er voor jou afspraken ingepland, maar ook dan ben jij bent uiteindelijk degene die deze accepteert. Plan eens blokken in waarop je geen afspraken wilt. Blok bijvoorbeeld je lunchpauze. Tijdens de lunch kun je dan lekker wandelen en op andere momenten kun je bepaalde taken doen.

Naast deze vijf tips voor meer vitaliteit, interesse in aanvullende informatie? Neem contact met ons op!

 

gradient-newsletter-background gradient-newsletter-mobiel-background