24 jan '22

Zo bereiken jouw medewerkers hun doelen

Of je het nou schaalt onder een goed voornemen of gewoon onder bewuster bezig zijn, vol blijven gaan voor een doel is vaak niet makkelijk. Jij kunt jouw medewerkers én jezelf stimuleren om goede voornemens vol te houden. Wij geven je drie tips hoe je dit aanpakt.
Mannen lachen met elkaar

Pick Your Buddy

Goede voornemens hebben 80 procent meer kans van slagen als men ze naar elkaar uitspreekt, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Hertfordshire. Door het uitspreken van jouw doel wordt de sociale druk hoger en kan je omgeving rekening houden met het voornemen. Jij als manager kan jouw medewerkers hier een handje bij helpen. Door mensen aan elkaar te koppelen als buddy’s kunnen ze elkaar stimuleren en motiveren om te blijven toewerken naar de gestelde doelen. Zo kan de ene buddy een gezonde snack meenemen voor de ander, als zijn of haar voornemen ‘gezonder eten’ is.

Beloon elkaar

Ergens mee stoppen, bijvoorbeeld een slechte gewoonte, gaat makkelijker als er een beloning tegenover staat. De universiteit van Maastricht deed onderzoek naar werknemers die stopten met roken. Uit het onderzoek bleek dat wanneer de stoppers van hun werkgever een beloning in combinatie met een stoppen-rokentraining kregen, zij het stoppen beter vol hielden. Belonen lijkt dus te werken en biedt jou als werkgever de kans om je werknemers te helpen bij een gezonde leefstijl.

Bied hulp aan

Gedragsverandering is voor veel mensen lastig. Hulp van een expert die praktische tips geeft kan voor een groot verschil zorgen. Zo bieden wij een workshop “Weet wat je eet” aan. Hierin worden medewerkers bewust gemaakt over wat écht gezond eten inhoudt en hoe je dat kan toepassen in jouw leven.

Wil je weten hoe IVVO iets voor jouw organisatie kan betekenen zodat jij en jouw medewerkers vitaal worden? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op!

gradient-newsletter-background gradient-newsletter-mobiel-background