27 mrt '20

Extra uitdaging: door Covid-19 je nieuwe baan starten vanuit huis

In de eerste week van maart begon ik bij het Instituut Voor Vitaal Ondernemen, met een gezonde dosis spanning. Maar vooral met een hoop energie ging ik mijn eerste werkdag tegemoet. Na drie weken bleek dat ik mijn nieuwe baan moest starten vanuit huis.
Man zit met koptelefoon op telefoon

Mijn start als accountmanager bij IVVO

Nadat ik met open armen werd ontvangen door HR op de eerste dag, begonnen de kennismakingen en de talloze kopjes koffie met collega’s van The Hup. Wat een positiviteit en energie gierde door het gebouw. Het maximale uit je werkdag halen, maar zeker ook genieten. Van werk moet je gelukkig worden is het motto en dat voelde je overal. De eerste week vloog voorbij. Met als twee hoogtepunten de interessante gesprekken die ik samen met Marc van Wersch bij twee potentiële klanten heb gevoerd.

Toen begon week twee, en de agenda was een stuk minder gevuld. Als accountmanager ben je vaak geneigd hard aan de slag te gaan en zo snel mogelijk ergens je stempel op te drukken. Het realiseren van groei is dé key factor in je dagelijkse werkzaamheden. Want ja, groei is natuurlijk hetgeen waar je ook op wordt beoordeeld. Maar goed het is week twee. Eerst de tijd nemen om te landen, bekend worden met ons product en de business. En natuurlijk tijd investeren in nieuwe collega’s. En zo vloog week twee ook weer voorbij. Toen begon week drie. Klaar in de startblokken, telefoon in de aanslag een leadlijst ernaast die volstaat met interessante potentials. Ik was gedreven om de markt te veroveren! Door maar gewoon te doen en de eerste stappen van het salesproces in te gaan.

Crisistijd: starten met een nieuwe baan vanuit huis

Maar toen… Corona met een hoofdletter C (of nou ja, Covid-19 officieel) gooide even roet in het eten en zo zaten we einde van week drie verplicht thuis te werken. Nu is thuiswerken natuurlijk geen probleem. Zo werkte ik bij mijn vorige banen ook standaard minimaal één dag vanuit huis. Maar verplicht vanuit huis werken, voelt toch net even anders. Vooral voor iemand die net een paar weken een nieuwe baan heeft. En dan nog niet te spreken over een markt die zich moet aanpassen, bedrijven die binnen een week te maken hebben met een nieuwe realiteit en iedereen die zich simpelweg wat comfortabeler moet gaan voelen met een situatie die wellicht nog niet zomaar voorbij is.

Hoe nu verder?

We naderen het einde van week drie en waar je zou verwachten dat ik misschien lamgeslagen, niet wetend wat te doen achter mijn laptop zou zitten. Zeg ik. “Niks is minder waar want door jullie steun en input zit ik vol met energie thuis met een positieve mindset”. Uiteraard is de hele situatie waarin we ons als samenleving begeven verschrikkelijk. Maar de show must go on. Bedrijven moeten op wat voor manier dan ook blijven draaien, werknemers moet blijven werken maar ook vitaal blijven en managers moeten hun teams en afdelingen bij elkaar houden. Ik ben ervan overtuigd dat wij als bedrijf in deze tijd een verbindende, adviserende en uitvoerende partij kunnen zijn die een meerwaarde kunnen bieden voor werkgevers en werknemers.

We geven antwoord op vragen:

• Hoe blijf ik in verbinding en contact?
• Help, ik ben onzeker
• Veerkracht & weerbaarheid
• Thuiswerken, wat nu?
• Creativiteit: hoe zet ik mijn talenten opnieuw in?

Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk onze diensten.

gradient-newsletter-background gradient-newsletter-mobiel-background