01 jun '22

Waarom een 12-weken programma?

Bij IVVO werken we met een 12-weken programma. Deze 12-weken zijn niet zomaar bedacht, maar hebben alles te maken met gedragsverandering. Het veranderen van gedrag is complex en heeft tijd nodig. Om echt resultaat te behalen zijn deze weken dus van belang. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Vrouw presenteert tijdens vergadering

Gedragsverandering heeft tijd nodig, veel tijd. De gemiddelde mens heeft bijvoorbeeld al 60 dagen nodig om te wennen als alles in de keuken anders gepositioneerd wordt. Volgens onderzochte verander modellen hebben mensen ongeveer 12-13 weken de tijd nodig om van de actie fase naar een gewoonte fase te gaan. Neurologisch duurt het al 6 weken om nieuw gedrag te oefenen en te herhalen. Hoe complexer de verandering, des te langer het duurt om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen.

Hoe pakken we het aan?

Tijdens ons 12-weken programma krijgen deelnemers alle handvatten, groeps- en individuele ondersteuning om succesvol verschillende gedragspatronen te veranderen. We richten ons op één verandering per keer, maar deelnemers zijn na afloop zelf in staat om de effectieve methode zelf toe te passen. Tijdens deze weken krijgen deelnemers dus écht de tijd om afscheid te nemen van het gedrag dat zij willen afleren, of het nu gaat om het adopteren van nieuwe beweeggewoonten of het willen stoppen met uitstelgedrag.

Op kantoor

Als werkgever wil je natuurlijk dat het goed gaat met jouw medewerkers. Door ze te ondersteunen en te motiveren om beter voor zichzelf te zorgen, zal ook dit ten goede komen aan hun productiviteit op kantoor. Personeel dat zich fysiek en mentaal steker voelt is gezonder, waardoor het ziekteverzuim lager wordt. Een werknemer die goed in zijn vel zit en fit is, zal bijvoorbeeld minder snel griep krijgen of langdurig verzuimen vanwege psychische klachten.