17 feb '22

Zo creëer je werkgeluk

Werkgeluk of ook wel werktevredenheid is het positieve emotionele gevoel dat een werknemer krijgt wanneer hij tevreden is met zijn werk. Het gebeurt wanneer het werk voldoet aan de verwachtingen van de werknemer, zoals het hebben van een stabiele baan, groei in de carrière en goede arbeidsvoorwaarden. Werkgeluk zorgt voor motivatie en betere productiviteit. Benieuwd hoe jij meer werkgeluk kan creëren bij jouw medewerkers? Volg dan onderstaande tips!
Collega's spelen tafeltennis

1. Oplossingen

Als je merkt dat jouw medewerkers te weinig werkgeluk ervaren is het belangrijk om de bron van ontevredenheid aan te pakken. Als een werknemer bijvoorbeeld liever vroeg op de dag begint zodat hij weer op tijd naar huis kan, helpt het stimuleren van flexibelere werktijden om weer met meer plezier naar werk te gaan.

2. Doorgroeien

Toekomst perspectief zorgt voor extra motivatie. Door kenbaar te maken aan jouw medewerkers dat doorgroeien in de huidige functie of in een andere functie mogelijk is, is er een duidelijk pad voor de werknemer. Hiermee vergroot je de motivatie, doordat de werknemer zich gestimuleerd voelt om ergens voor te gaan.

3. Leer elkaar kennen

Sociale interacties en het opbouwen van relaties zijn belangrijke zaken waar werknemers rekening mee houden bij het kiezen van een baan. Het ontwikkelen van collegiale banden kan het werkgeluk aanzienlijk verhogen. Lunches, borrels of andere evenementen kunnen hier aan bijdragen.

4. Werk-privé balans

Werknemers hebben de neiging hun motivatie voor het werk te verliezen wanneer bedrijven van hen verwachten dat ze langer werken dan hun gebruikelijke werkuren of zelfs op vrije dagen aan de bak moeten. Door hybride werken mogelijk te maken, flexibele roosters aan te bieden en te stimuleren dat er na werktijd niet meer gewerkt wordt, zorg jij dat jouw medewerkers een goede werk-privé balans behouden.

 

Wij bieden verschillende workshops aan die jouw organisatie kunnen helpen bij het bevorderen van de werktevredenheid van jouw medewerkers. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Bekijk ons aanbod!