Skip to content

Waarom jouw werknemers moeten bewegen!

Medewerker loopt hard in park tijdens lunchpauze

Beweeg jij minder dan 2,5 uur in de week? Dan ben je lang niet de enige: ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) beweegt te weinig, blijkt uit cijfers van het CBS. Zeker voor mensen met een zittend beroep kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Zij zitten vaak 10 uur op een dag. En dat terwijl bewegen zoveel gezondheidsvoordelen met zich mee brengt.

Als werkgever wil je graag energieke en veerkrachtige medewerkers. Zij zijn immers de motor van je organisatie. Daarom kan je je medewerkers helpen zich vitaal te voelen door ze in beweging te laten komen. Werknemers die bewegen zullen beter slapen en een beter humeur hebben. Daarnaast zorgt voldoende beweging voor een gezond lichaam, waardoor je minder snel last hebt van bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of overgewicht.

De voordelen van bewegen

Onderzoek wijst uit dat medewerkers die gedurende een werkdag regelmatig even afstand nemen van hun werkplek door in beweging te komen, productiever en creatiever zijn. We kennen allemaal het gevoel dat je vastzit in een bepaald vraagstuk. En hoe hard je ook nadenkt over een mogelijke oplossing, het lijkt niet te komen. Een paar uur later tijdens een wandeling naar de supermarkt of op de fiets komt het antwoord spontaan in je op! Wij noemen dat de kracht van bewegen.

Jouw rol als werkgever

Personeel dat beweegt is dus voor jou als werkgever heel belangrijk. Stimuleer ze daarom om te gaan bewegen. Maak duidelijk waarom medewerkers af en toe hun werkplek moeten verlaten. Geef zelf ook het goede voorbeeld door jouw personeel te inspireren. Introduceer het wandelende overleg, of dit nou met een collega is of dat het overleg telefonisch plaatst vindt. Zet afvalbakken op één centrale plek, zodat iedereen al een loopje heeft als ze iets weg willen gooien. En als de zon schijnt herinner mensen hieraan, zodat ze lekker naar buiten gaan!

Klaar om jouw team in beweging te krijgen?

Als het idee van meer beweging op de werkvloer je aanspreekt, maar je weet niet precies waar te beginnen, geen stress! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen je medewerkers in beweging te krijgen. Neem contact op en kijk samen met ons welke aanpak bij jouw organisatie past.