Naar alle cases
case

Vitaliteitsprogramma Nationale Nederlanden

"Help ons de ervaring van werkdruk en werkstress te verminderen." Deze vraag werd aan IVVO gesteld door Nationale Nederlanden. Door een start met ons 'Vitaal in een kwartaal'-programma en het continueren van boots-on-the-ground-coaching met diverse activiteiten, is deze stap gezet. 

Vitaliteitsprogramma

Allereerst heeft IVVO samen met de teamleiders de behoefte van de afdeling in kaart gebracht. Dat betekent dat de teamleiders betrokken werden bij de bouw van het programma. Hierdoor ontstond er onder de teamleiders ook draagvlak voor de activiteiten van het programma en werd er ruimte voor gecreëerd door de organisatie.

vitaliteitsprogramma-vitaliteitsindex-test-nationale-nederlanden

Vitaliteitsindex

Voor Nationale Nederlanden was het belangrijk dat binnen dit project de behoefte van medewerkers en de teams goed op elkaar werden afgestemd. Door iedere medewerker een inventariserend coachgesprek te bieden en ze aan de hand van onze vitaliteitsindex hun eigen vitale doel te laten formuleren, konden alle medewerkers met hun eigen uitdaging aan de slag. Daarnaast waren er aparte inventariserende teamsessies, waaruit specifieke teamactiviteiten ontstonden.

De teams werden daarbij ondersteund door inhouse-vitaliteitscoaches en hadden toegang tot diverse trainingen en kennispools. Dit vormde een integrale aanpak (een overkoepelend programma), met specifieke afstemming en mogelijkheden voor de teams en de individuele medewerkers.

Resultaat

Het resultaat: een intensieve samenwerking, waarbij aandacht mocht zijn voor de ervaren werkdruk. Door de inzet van de coaches en de betrokkenheid van teamleiders, hebben medewerkers geleerd hier structureel beter mee om te gaan. Dit resulteert in een betere werk-privé balans en meer rust en stabiliteit op de afdeling.

Interesse in wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk onze diensten.